c Expand All C Collapse All
Rött ljus är generellt inte farligt. Det är en del av det naturliga spektrumet av ljus som vi utsätts för varje dag. Dock kan överexponering för starkt rött ljus orsaka skador på ögonen, särskilt om det kommer från en laser.

Det beror på den specifika behandlingen och individens behov. Vissa kan dra nytta av daglig användning, medan andra kanske bara behöver använda det några gånger i veckan. Det är bäst att konsultera en läkare eller en professionell inom ljusterapi för att bestämma den bästa behandlingsplanen.

Rött ljus har flera fördelar, särskilt inom medicin och skönhet. Rött ljus kan hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen i huden, vilket kan bidra till att minska tecken på åldrande. Det kan också hjälpa till att minska inflammation och smärta i vissa fall.

Infrarött ljus har förmågan att tränga djupt in i kroppens vävnader, vilket gör det användbart för att lindra smärta och inflammation. Det används också i vissa typer av medicinsk bildbehandling.

Ljusterapi används för att behandla en rad olika tillstånd. Det kan hjälpa till att reglera sömnmönster och behandla vissa typer av depression, inklusive säsongsbunden affektiv störning (SAD). Det används också för att behandla vissa hudåkommor, som psoriasis och akne.